Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось підсумкове засідання медичної ради

Дата: 01.03.2019 09:07
Кількість переглядів: 687

28 лютого голова районної державної адміністрації Володимир Сергійчук взяв участь у роботі підсумкової медичної ради центральної районної лікарні. На порядку денному слухались питання:

 1. Підсумки роботи медичної галузі Волочиського району за 2018 рік

 2. Про підсумки роботи хірургічної служби.

 3. Про підсумки роботи неврологічної служби

 4. Підсумки роботи КП «ЦПМСД» Волочиської ОТГ

 5. Підсумки роботи районного центру ПМСД

 6. Різне

Сьогодні на території району функціонують три центри первинної медико-санітарної допомоги. У 2018 році ними розпочато укладання декларацій з населенням. Укладено договори з Національною службою здоров'я України та отримано від неї відповідне фінансування. Виконується Урядова Програма "Доступні ліки".

Вторинну медичну допомогу в районі надає Волочиська ЦРЛ, ліжковий фонд цілодобового стаціонару якої становить 230 ліжок. Ряд заходів також було здійснено і тут, зокрема: капітальний ремонт харчоблоку та допоміжних приміщень загальною вартістю 2647,8 тис. грн., в минулому році профінансовано 1 412,0 тис.грн. Також проведено реконструкцію даху будівлі дитячого відділення загальною вартістю 884,9 тис. грн. – в поточному році освоєно 48,7 тис.грн. (бюджетні кошти). Завершено капітальний ремонт пологового відділення вартістю близько 520,0 тис. грн.  Постійно проводяться поточні ремонти у відділеннях ЦРЛ. 

Протягом звітного періоду придбано медичного обладнання та апаратури на суму 1 437,3 тис. грн.

З метою проведення профілактичних медичних оглядів протягом року було здійснено 13 виїздів планово-консультативних бригад лікарів ЦРЛ (хірург, акушер-гінеколог, невролог, стоматолог та інші). Під час виїздів на сільські лікарські дільниці оглянуто 344 жителя (2017р.- 936 чол.), значне зниження кількості оглянутих пов’язане з незабезпеченням первинною ланкою населення для огляду спеціалістами.

Виступаючи перед медиками,  Володимир Сергійчук підкреслив, що крок за кроком ведеться цілеспрямована робота по забезпеченню медичних установ всім необхідним, створенню в них комфортних умов для роботи персоналу і лікуванню хворих.

Головне, -  зазначив голова райдержадміністрації – що ми всі працюємо разом: і первинна, й вторинна ланки, не стоять осторонь і сільські та селищні ради та сільгосптоваровиробники і бізнес. Разом ми подолаємо всі негаразди і далі працюватимемо для людей!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора