Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбувся науково-просвітницький захід на тему «Реформація у професії»

Дата: 03.04.2017 09:05
Кількість переглядів: 621

Фото без описуУ малому залі міського ЦКД «Гармонія» 31 березня відбувся науково-просвітницький захід на тему «Реформація у професії». Ініціаторами заходу виступили районна та міська влада за підтримкою Волочиського районного оргкомітету R500 на виконання указу Президента України Петра Порошенка від 26.08.2016 року №357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації».

У даному заході взяли участь народний депутат України С.Лабазюк, голова районної державної адміністрації В.Сергійчук, міський голова К.Черниченко, кандидат медичних наук, член робочої групи науковців при міжфракційному депутатському об’єднанні «За духовність, моральність та здоров’я України», громадський діяч Олег Шеремета та кандидат фізико-математичних наук, доцент Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Андрій Терлецький. Музичний супровід: бандурист і соліст Національної заслуженої капели бандуристів України Анатолій Коренівський.

Фото без описуРозпочато захід піснею «Молитва за Україну» у виконанні дуету бандуристів. Наступними до слова було запрошено народного депутата України, очільників району та міста, які зауважили, що Реформація є рушійною силою для змін на краще в нашому суспільстві. Ідеї Реформації символізували на українських землях новий етап розвитку освіти, науки, книгодрукування, утвердження самодостатності рідної мови, ідеї віротерпимості та свободи совісті. Також, важливим є те, що основним з фундаментальних законів є праця та віра і лише спільними зусиллями та плідною працею ми зможемо відродити нашу країну та жити дійсно по-європейськи, забезпечити гідне майбутнє нашим нащадкам.

Фото без описуДалі усі присутні змогли прослухати лекції про те, що у 2017 році весь християнський світ буде відзначати 500-ліття від початку масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії. Початком Реформації прийнято вважати виступ німецького ченця Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 року, який у цей день прибив 95 тез до брами собору у Вітенберзі. Соціальні явища, породжені Реформацією, є одними з найбільш впливових в історії людства. Західна цивілізація немислима без здобутків Реформації; до них можуть долучитись і українці. Тому основним завданням є перетворення теперішніх можливостей на справжній громадський рух, познайомлення українців з життєвими цінностями Реформації,  для оновлення всіх сторін особистого й суспільного життя згідно біблійних принципів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора