Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чорнобиль.Гіркий. Болісний.Печальний.

Дата: 27.04.2017 09:05
Кількість переглядів: 541

Цьогоріч минає 31 рік від страшного квітня 1986 року, коли сталася трагедія, яка увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа, найбільша техногенна аварія ХХ століття.  І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.

Фото без опису

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок не стільки конкретному суспільному устрою, скільки всьому людству.

Відзначаючи героїзм, тих, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, чий подвиг навічно pалишиться у пам’яті українського народу окремих ліквідаторів аварії на ЧАЕС з Волочиського району було нагороджено почесними відзнаками, грамотами міської ради та подяками від народного депутата С Лабазюка. За активну громадську позицію, самовідданість, високий професіоналізм та особисті заслуги при ліквідації наслідків аваріїна ЧАЕС орденом  «За заслуги» було нагороджено Штукатура А.К., а медаллю «За героїзм та мужність» відзначили Ільчишина Д.Д., Махніцького Г.В. та Зінькова М.Д.

26 квітня, вшановуючи пам'ять ліквідаторів Чорнобильської аварії та відзначаючи 31-ту річницю Чорнобильської трагедії, з площі Центральної керівники району і міста, чорнобильці та члени їх сімей, представники трудових колективів організацій та підприємств району, молодь скорботною ходою пройшли та поклали квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії у сквері Меморіалу Слави.

Фото без описуПро участь жителів  району у ліквідації наслідків катастрофи, про сьогоденні проблеми і побажання чорнобильців, присутнім повідав голова Волочиської районноїорганізації СЕП «Союз. Чорнобиль. Україна», депутат  районної ради, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС Габак М.Д.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі присутні пом’янули героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання та з отцем Миколаєм відслужили  поминальну  панахиду  за усіма жертвами Чорнобильської катастрофи.

На завершення заходу всіх охочих запросили до міського музею переглянути експозиціїю приурочену цій події.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора