Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В районі продовжує активно працювати робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

Дата: 16.06.2017 08:55
Кількість переглядів: 538

 

Фото без описуТак 15 червня 2017 року  таке засідання відбулося  в смт Війтівці. Ініціатором даного виїзного засідання був  керівник Війтовецької об’єднаної територіальної громади Степанюк І.Г.

Членами робочої групи на чолі з керівником району Сергійчуком В.М. було заслухано 18 підприємців, що здійснюють підприємницьку діяльність на території Війтовецької об’єднаної територіальної громади.

В полі зору членів групи  були питання реєстрації найманих працівників, рівень заробітної плати найманим працівникам, сплата ними акцизного збору.

Відкриваючи засідання керівник району звернув увагу присутніх на тому, що за підсумками економічної діяльності травня  середня заробітна плата одного штатного працівника по району склала  4569 гривень., в тому числі по сільському господарству 4488 гривень, по промислових підприємствах – 4517 гривень і необхідно вжити всіх дієвих заходів для того, щоб рівень оплати праці в підприємців відповідав рівню сердньорайонного показника.  Також Володимир Миколайович зосередив увагу присутніх підприємців, особливо тих, в кого немає найманих працівників, на реєстрації трудових відносин, адже, якщо в момент перевірки, за прилавком знаходиться не зареєстрований працівник, можливо і член сім`ї   підприємця, це трактується як допуск до роботи без реєстрації трудових відносин і тягне за собою штраф в розмірі 96000 гривень.

Доповнив виступ голови  райдержадміністрації керівник районної податкової служби Саланський А.М. , який звернув увагу присутніх на сплату підприємцями акцизного збору за продаж алкогольних та тютюнових виробів. Особливо Анатолій Миколайович акцентував увагу на тих підприємцях, що сплачують акцизний збір в розмірі, набагато меншому, ніж коштує сама ліцензія на придбання алкоголю та тютюнових виробів. Адже, якщо підприємець сплачує за дозвіл  на торгівлю підакцизним товаром певну суму, а прибуток від продажу згаданих виробів є значно меншим – це є підставою для проведення перевірки, адже виникають сумніви, що всі підакцизні товари  продаються через касовий апарат.

Робочою групою заслухано ряд підприємців; Голдасевич В.Е., Дячук С.П., Дячук Л.Г., Облучинського М.М., Сьоміну О.А., Піневську Н.М., Новосядлу Н.В., Чухрай С.Р.. Колодій Н.В., Гурц Н. В., Дичковську Ж.В., Рак С.В., Рак В.В., Бондарчук А.І., Пйодь В.В. та ін..

Членами робочої групи прийнято рішення ініціювати комплексні перевірки в підприємців, що проігнорували запрошення на засідання.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора