Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обговорено питання допризовної підготовки та підготовки призовників з військово-технічних спеціальностей у 2016/2017 навчальному році

Дата: 19.10.2016 08:36
Кількість переглядів: 567

18.10.2016 року під керівництвом т.в.о. заступника голови – керівника апарату адміністрації Олега Кузмінчука відбулося засідання обласної комісії з питань сприяння організації і проведення допризовної підготовки та підготовки призовників з військово-технічних спеціальностей у 2016/2017 навчальному році.

Членами комісії обговорено основні питання, які наразі потребують вирішення.

Так, першочерговим розглянуто питання забезпечення добору кандидатів на посади викладачів допризовної підготовки та проведення курсів з підвищення кваліфікації викладачів допризовної підготовки предмету “Захист Вітчизни”.

Також обговорено ряд організаційних заходів. Зокрема, членами комісії рекомендовано створити позаштатні методичні ради з допризовної підготовки при обласному та районних (міських) військових комісаріатах області на 2016/2017 навчальний рік.

Члени методичної ради здійснюватимуть контроль у навчальних закладах за станом ведення документообігу, використанням навчально-матеріальної бази, наявністю кабінетів допризовної підготовки та їх комплектацією у навчальних закладах тощо.

%d0%ba%d1%83%d0%b7%d0%bc%d1%96%d0%bd%d1%87%d1%83%d0%ba-006

Не менш важливим визнано удосконалення навчально-матеріальної бази закладів освіти. У зв’язку з цим, наголошено на необхідності передбачити такі кошти у місцевих бюджетах, аби заклади освіти були забезпечені усім необхідним для проведення даної допризовної підготовки, а також проведення на належному рівні обласних та районних спартакіад.

Крім того, учасниками наради обговорено питання організації та забезпечення проведення польових занять з виконанням початкової вправи з автомата Калашникова бойовим патроном юнаками випускних класів, курсів навчальних закладів, де проводиться допризовна підготовка, виконання навчальної програми в частині патріотичного виховання юнаків, шефської роботи та зміцнення зв’язків з військовими частинами, закладами, установами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора