Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Децентралізація. Інструменти та фінансові ресурси для територіальних громад.

Дата: 30.03.2017 08:30
Кількість переглядів: 650

image

29 березня у Волочиську, за сприяння народного депутата С.Лабазюка, відбувся круглий стіл на тему «Децентралізація. Інструменти та фінансові ресурси для територіальних громад».
Народний депутат та запрошений експерт з розвитку місцевого самоврядування В. Загайний розповіли представникам влади на місцях, як децентралізація 2016 року відрізнятиметься у 2017.
«Є ряд змін у з нарахуваннями податків для місцевих ОТГ, проте варто зазначити, що ряд субвенцій збільшиться. На фоні України саме Хмельницька область використала найбільше коштів з державного бюджету, а це 1/5 від загальної суми. Це говорить про готовність представників місцевих рад до роботи», - зазначив під час виступу експерт з розвитку місцевого самоврядування Віталій Загайний.
Що ж до успішності ОТГ у Хмельницькій області, то у 2016 році однією з найкращих була  Волочиська міська ОТГ.
"За 2016 рік спільними зусилями вдалося зробити чимало, а це як проведення водогонів, зміна вуличного освітлення, так і ремонти дошкільних, шкільних та  закладів культури. Таких результатів нам вдалося досягти спільною роботою усіх гілок влади та за сприяння нашого депутата С.Лабазюка. Загалом у Волочиському районі залишилося лише 6 сільських рад, що не об’єднані в жодну ОТГ проте за сучасних умов залишатися осторонь децентралізації  не варто." - зазначив голова райдержадміністрації В.Сергійчук.
«Станом на сьогодні вже прийнято ряд законів, що спрощують процедуру приєднання, визначають статус старост і так далі. Законодавча база і далі напрацьовуватиметься. Сьогодні у Верховній раді  є законопроект, що скасує таку норму, як землі за межами села. І при його прийняті, громади зможуть самостійно користуватися земельними наділами, проте це стосуватиметься лише ОТГ. Взагалі вважаю, що децентралізація це навчання економити та заробляти», - зазначив народний депутат.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора