Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Савчук: Щотижня 20-30 ОСББ залучають «теплі кредити», щоб вигідно утеплити багатоповерхівки та заощадити на комунальних платежах

Дата: 10.08.2017 08:29
Кількість переглядів: 420

Фото без описуПочаток серпня 2017 року демонструє невгамовний інтерес ОСББ до утеплення житла та підготовки до зими. Минулого тижня ще 20 ОСББ скористалися «теплими кредитами» через Ощадбанк та Укргазбанк і залучили 3,3 млн грн. на енергоефективні заходи. Для порівняння минулого року таку суму коштів ОСББ залучали за весь серпень-місяць.

«Як бачимо, цьогоріч все більше ОСББ завчасно готуються до зими. Їх у цьому переконують ті ОСББ, які вже взяли участь у програмі та пересвідчилися у тому, що енергоефективні заходи – оптимальний спосіб зменшити витрати на комунальні послуги. Наприклад, завдяки комплексній термомодернізації будинку можна вдвічі й більше зменшити рахунки за опалення», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

За два роки дії програми «теплих кредитів» нею скористалося вже 1036 ОСББ, залучивши в державних банках на енергоефективні заходи 161 млн гривень.

Нагадаємо, що населення та ОСББ, охочі до енергоощадності, можуть звертатися і до місцевих програм здешевлення «теплих кредитів». Наразі в регіонах повноцінно діють 140 таких програм. Участь як в державній, так і місцевих програмах - нагода отримати подвійну і навіть потрійну безповоротну фінансову допомогу на енергоефективні заходи. Дізнатися, де саме чинні такі програми, можна за допомогою Інтерактивної карти на сайті Держенергоефективності: http://saee.gov.ua/uk/programs/map.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора