Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День української вишиванки - свято, що єднає Україну

Дата: 15.05.2019 08:23
Кількість переглядів: 1141

Фото без описуДля українців вишиванка – це символ благополуччя і любові в сім’ї, а свято вишиванки символізує національну єдність нашого народу. Щороку у третій четвер травня українці відзначають День української вишиванки, свято, що єднає Україну.

Для українців вишита сорочка є одним із символів нації, а візерунки на тканині мають особливе значення. У вишиванках виходили заміж, відзначали в них великі свята, вважали оберегом від хвороб і пристріту. У кожному регіоні країни споконвіку застосовувалися особливі техніки прикраси національних костюмів. Тому на свято вишиванки проводяться тематичні заходи, під час яких демонструються різні види одягу, конкурси на найкращу вишиванку, яскраві і барвисті ходи в національному одязі, флешмоби. 

Всеукраїнський день вишиванки – чудовий привід вийти на вулицю в етнічному одязі та відчути народну єдність, долучившись до безсмертних традицій наших предків.  

То ж, підтримаємо українські звичаї та традиції, долучімося до Всеукраїнської акції та одягнемо в четвер, 16 травня 2019 року, українські вишиванки. 

Одягаючи національний одяг, українці засвідчують свою любов до України, прагнуть зберегти споконвічні народні традиції.

 Не забудьте підготувати свою найкращу вишиванку, щоб долучитися до цього яскравого і патріотичного свята!
 Одягнемо вишиванки на знак єдності!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора