Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рада регіонального розвитку району

Дата: 13.12.2018 08:18
Кількість переглядів: 1045

Фото без опису12 грудня у Волочиській райдержадміністрації відбулось засідання  Ради  регіонального розвитку району. Участь у  засіданні взяли керівники  району – голова районної державної адміністрації В.Сергійчук, народний депутат України Сергій Лабазюк, заступник голови облдержадміністрації С. Павлишина, голова районної ради С.Пазюк, очільники територіальних громад району, депутати місцевих рад, керівники установ та організацій району.

Доповів про перспективи розвитку Волочиського району на 2019-2021 роки голова районної державної адміністрації Володимир Сергійчук. Очільник району детально охарактеризував усі нагальні питання Фото без описужиттєдіяльності громад,  коротко розповів про заплановані заходи з розвитку територій на найближчі три роки.

Головними темами засідання стали питання проведення в районі ключових реформ, зокрема медичної та освітньої, створення привабливого інвестиційного середовища для розвитку підприємництва в районі. Не оминули під час засідання і питання децентралізації.

За словами очільника району, завдяки впровадженню реформи децентралізації влади власні доходи місцевих бюджетів зросли в кілька разів. Це дало змогу значно покращити інфраструктуру в Фото без опису, стимулювати розвиток багатьох галузей економіки.

Голова районної державної адміністрації Володимир Сергійчук наголосив, що Волочиський район один з перших, хто втілив реформу децентралізації в життя, дана реформа  здійснювалась для того, щоб наблизити владу до людей, скоротити відстань від людини до громади, яка має реальний фінансовий ресурс для вирішення проблем. Децентралізація – це не лише перерозподіл грошей на місця, на задоволення самих невідкладних потреб громад, але і прийняття політичних та владних рішень, а також чіткий розподіл відповідальності між центральною і місцевою Фото без описувладою.

В ході засідання  учасники зібрання заслухали доповіді першого заступника голови райдержадміністрації О. Каруна, голів ОТГ К.Черниченка, Л. Гули, І.Степанюка, які поінформував присутніх, що за ці три роки в процесі децентралізації для благоустрою громад зроблено багато, це і дороги, і водогони, ремонти та будівництво дитячих садочків, шкіл, проведено освітлення в населених пунктах району.

У своєму виступі народний депутат України Сергій Лабазюк підвів підсумки трирічної роботи. Він зауважив: "Волочиська, Наркевицька та Війтовецька ОТГ - у числі перших громад, хто ризикнув та об’єднався. І не пошкодували, бо за три роки у цих ОТГ зробили чимало: побудували водогони, облаштували освітлення, відремонтували школи, закупили техніку на заклади соціальної сфери. Можна довго перераховувати плани, які стали реальністю завдяки спільній праці. Весь масив роботи можна охарактеризувати однією фразою, яка вже неодноразово звучала під час ради регіонального розвитку «За три роки ми отримали такий результат, якого не здобули за всі роки Незалежності». Тільки спільними зусиллями та злагодженою співпрацею ми досягнемо високих показників, що забезпечить належний рівень добробуту населення нашого району". 

Фото без описуВ ході обговорення зауважено, що чимало зроблено і при реформуванні первинної медицини в районі, на даний час в районі функціонує три Центри ПМСД, варто зауважити, що у Волочиській ОТГ відсоток укладених декларацій з сімейними лікарями найвищий у області.

Загалом у 2015-2018 роках підприємства району виконали будівельні роботи на суму 55,4 млн грн. Протягом 9 місяців 2018 року прийнято в експлуатацію 1482 кв. м загальної площі, що становить 89,9% до січня-вересня 2017 року.

Протягом 2015-2017 років в розвиток економіки району за рахунок всіх джерел фінансування вкладено 1 млрд 796 млн грн капітальних інвестицій, а за 9 місяців поточного 2018 року ще 411,2 млн. грн., або майже 7% загальнообласного показника (друге місце серед районів області).

Найбільше коштів – понад 88% це інвестиції у сільське господарство.

Так, за останні роки на Наркевицькому цукровому заводі проводиться активна модернізація виробничих процесів, зокрема, придбано нову сушку, модернізовано котли, встановлено нові центрифуги та прес. Також розпочато будівництво складу неупакованого цукру-піску силосного типу ємністю 60 тис. тонн та заплановано провести реконструкцію жомогрануляційного комплексу зі складом зберігання жому на 8000 тонн.

Цегельний завод ТОВ «Тернопільбуд» перевів технологічний Фото без описупроцес випалювання цегли з природного газу на вугілля.

Минулого року запущено в дію перший цех з пошиття  верхнього одягу Волочиської швейної фабрики ТОВ «Т-Стиль», створено 49 робочих місця. В планах запуск ще чотирьох ліній.

В поточному році розпочав виробничу діяльність ТОВ ВКФ «Продрезерв» (консервний завод), що спеціалізується по виробництву м’ясних консервів. На підприємстві створено  20 робочих місць.

ПП «Аграрна компанія 2004» запустила завод по виробництву соняшникової олії, провела посадку яблуневого саду в с.Великі Фото без описуЖеребки площею 70 га.  Розпочато будівництво комплексу зберігання та відвантаження фруктів. Продовжується будівництво репродукторів, реконструкцію свиноферм та свинокомплексу.

Не відстають і у ТОВ «Волочиськ агро», де стабільно розвивається тваринництво та ТОВ «Подільська зернова компанія», оновлюючи машинно-тракторний парк.

В районі триває будівництво двома інвесторами  двох сонячних електростанцій (кожна потужністю 3 МВт): одна на території Волочиської  міської  ОТГ – ТОВ «Укрекоенергосистема»; друга – на території Війтовецької селищної ОТГ в с. Кривачинці - ТОВ «Сонячна Енергія Захід».

Волочиський район має добре розвинуту транспортну мережу. Протягом 2015-2018 років проведено поточні та капітальні ремонти місцевих комунальних доріг на загальну суму понад 37,2 млн грн.

Фото без описуСтаном на листопад цього року, у зв’язку із приєднанням Соломнянської сільської ради до Волочиської ОТГ, площа території громад займає 980 кв. км (85,9% території) з населенням 48,5 тис. жителів (93,3% від населення району).

На сьогодні, за даними моніторингу середня заробітна плата по району за жовтень 2018 року на 1 штатного працівника  становить 6855 грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


На даний час маємо наступні пріоритети:

Охорона здоров’я -

Капітальний ремонт фасадів дитячого корпусу Волочиської ЦРЛ

2019 р.,

1,7 млн грн

Капітальний ремонт покрівлі даху та утеплення фасадів рентгенологічного відділення Волочиської ЦРЛ

2019 р.,

1,5  млн грн

Капітальний ремонт-утеплення фасадів кардіологічного та пологового відділень Волочиської ЦРЛ

2019 р.,

2,6 млн грн

Будівництво амбулаторії  загальної практики сімейної медицини у смт.Війтівці

2018-2019,
6,6 млн грн

Освіта

Капітальний ремонт з утепленням фасаду Волочиської дитячої школи мистецтв

2019 рік,

3,9 млн грн

Будівництво школи на 250 учнів в с.Писарівка

2019-2021 роки: 56,5 млн грн

у 2019 році: 23,6 млн грн

Капітальний ремонт Війтовецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (утеплення фасадів та горищного перекриття)

2018-2019 роки: 2,2 млн грн,

у 2019 році: 1,8 млн грн

Реконструкція Соломнянської ЗОШ

2019 рік, 2,3 млн грн.

Спортивна інфраструктура

Будівництво футбольного поля із штучним покриттям по вул. Смотрицького, 4 в м.Волочиськ

2019 рік,

1,5 млн грн

ЖКГ

Створення сортувального цеху твердих побутових відходів (Волочиська ОТГ)

2019 рік:

 5,4 млн грн

Реконструкція очисних споруд каналізації м.Волочиськ продуктивністю 5 тис.м3/добу

2019-2021 роки: 29,6 млн грн,

у 2019 році: 9,9 млн

Водопостачання в с. Порохня

2018-2019 роки, 2,9 млн грн

Водопостачання в с.Сарнів та с.Куровечка

2019 рік, 600 тис. грн

Водопостачання в с.Писарівка

2019 рік, 1,5 млн грн

Водопостачання с. Гречана 

2019 рік, 1,8 млн грн.

Інфраструктура

Створення системи відео нагляду на перехрестях м.Волочиськ

2019 рік, 1,5 млн грн

Капітальний ремонт автодороги Юхимівці через Трительники

2019 рік,

протяжність – 3,4 км,

Капітальний ремонт автодороги Курилівка ч/з Чухелі   

2019 рік, протяжність – 2,5 км

Капітальний ремонт автодороги Завалійки - /Р-48/ 

2019 рік,  протяжність – 2,0 км

Капітальний ремонт автодороги Пахутинці Клинини через Кушнирівку

2019 рік

протяжність:

0,7 км – с. Купіль

3,8 км – с. Видава

Інші заходи

Капітальний ремонт центру надання адміністративних послуг в м.Волочиськ

2019 рік,

2 млн грн

Капітальний ремонт Інклюзивно-ресурсного центу в м. Волочиськ

2019 рік,

298,1 тис. грн

Впровадження система доставки сільськогосподарської продукції до міської оселі (Наркевицька ОТГ)

2019-2021 роки,

у 2019 році: 8,2 млн грн

 

На завершення виступила заступник голови обласної державної адміністрації С. Павлишина, яка відзначила, що у Волочиському районі дійсно зроблено багато. Світлана Андріївна зауважила про необхідність продовження активної роботи з соціально-економічного розвитку, і надалі втілювати реформи у життя, працювати на благо району та не зупинятись на досягнутому, а досягнуті позитивні результати дадуть можливість прогнозувати подальшу позитивну динаміку розвитку провідних галузей виробничої та соціальної сфери, що сприятиме підвищенню добробуту жителів району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора