Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

Дата: 31.05.2018 17:15
Кількість переглядів: 419

Фото без описуСьогодні, 31 травня 2018 року під керівництвом голови адміністрації В. Сергійчука відбулося чергове засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Відкриваючи засідання, очільник району проаналізував  результати діяльності підприємств району протягом квітня 2018 року та детально зупинився на рівні заробітної плати в розрізі підприємств району за підсумками квітня поточного року.

Так, в середньому по району, заробітна плата склала 6352 гривні, що на 379 гривень більше до середньо районного показника березня.

Хоча, за даними звітності, на теренах району є підприємства, що виплачують своїм працівникам заробітну плату понад 14 тисяч гривень на місяць, а є й такі, де заробітна плата складає мінімальну.

На сьогоднішній день гостро постає питання по підвищенню рівня заробітної плати працюючим на ТОВ «Агробізнес». Так, за даними звітності, середня заробітна плата на даному підприємстві складає 3759 гривень. Проте керівники даного підприємства не реагують на рекомендації та зауваження членів робочої групи.

На сьогоднішнє засідання запрошувалися  понад 30 керівників фермерських господарств, що  обробляють значні ділянки землі і не використовують найману працю.

Всіх присутніх на засіданні робочої групи попереджено, що використання праці не зареєстрованого  найманого працівника тягне за собою значні штрафні санкції, а  це понад 100 тисяч гривень за кожного працівника, відносно якого виявлено правопорушення, і особливо це актуально напередодні збору урожаю, коли кожен з фермерів хоча б на кілька днів залучатиме найману працю.

За підсумками засідання кожен  з членів робочої групи  отримав конкретне доручення, а кожен з запрошених – рекомендації щодо  організації роботи, рівня заробітної плати та реєстрації трудових відносин.

Зокрема,  керівником району надано доручення щодо активізації  діяльності  робочих груп, що створені при об’єднаних територіальних громадах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора