Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вас відвели від лінії розмежування, але ви маєте бути готові повернутися туди в будь-який момент і вступити в бій – Глава держави воїнам-артилеристам

Дата: 06.11.2017 09:27
Кількість переглядів: 429

У День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав практичне заняття з питань нарощування бойових спроможностей ракетних військ і артилерії Збройних Сил України, яке проводилось на артилерійському полігоні 43 окремої артилерійської бригади Сухопутних військ ЗСУ.

Глава держави привітав військовослужбовців із професійним святом та наголосив, що визначальними для них завжди були і є професійна підготовка, висока організованість, злагодженість та точність у розрахунках.

«Після того, як російська агресія на Сході нашої держави за допомогою кремлівського «воєнторгу» суттєво наростила свій потенціал в протиповітряній обороні і ускладнили наші можливості застосовувати фронтову і військову авіацію, саме тоді ракетні війська і артилерія стали основним вогневим «гравцем» на полі бою. На них припадає понад 70% бойових вогневих завдань, які стоять перед українськими військами, які боронять українську землю, відбиваючи агресора на Сході нашої держави», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент зазначив: «Навіть сьогодні, коли згідно з Мінськими домовленостями танки і артилерія калібром більше 100 мм відведені на встановлені відстані, саме ракетні та артилерійські частини залишаються для агресора достатньо вагомим стримуючим фактором. І він чітко розуміє, яку ціну доведеться заплатити, якщо хтось насмілиться перейти в наступ. Саме тому необхідно відточувати майстерність, швидке реагування, пересування та розгортання артилерійських і ракетних систем».

«Вас відвели від лінії розмежування, але ви маєте бути готові повернутися туди в будь-який момент і вступити в бій, якщо це буде продиктоване потребами оборони», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

За його словами, чітко розрахований та «ювелірно» виконаний вогонь артилерії неодноразово змушував противника відмовлятися від своїх загарбницьких планів, а надійне вогневе прикриття зберегло тисячі життів українських воїнів та цивільного населення.

Президент зазначив, що за мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань 1591 воїн-артилерист був відзначений державними нагородами.  На жаль, 317 героїв загинули в боях з російським агресором. Присутні вшанували світлу пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Глава держави також привітав військових інженерних військ із професійним святом. «Завдяки героїзму і відчайдушності воїнів цієї героїчної професії під постійними обстрілами противника проведено фортифікаційне обладнання та створено надійну смугу інженерних загороджень першої лінії оборони. Зараз відновлено десятки мостів та переправ, зруйнованих бойовиками. Розміновано не одну тисячу квадратних кілометрів території. Ця воістину титанічна робота врятувала сотні життів українських воїнів та цивільного населення», - сказав він.

За словами Президента, неоціненною є допомога військових інженерів місцевому населенню у відновленні інфраструктури міст і сіл, які потерпіли від рук російського агресора. «Своїм ратним трудом вони повертають віру в життя, в майбутнє, віру в Україну тисячам людей»,  - підкреслив Президент.

Глава держави також оглянув нові та модернізовані зразки озброєння та військової техніки частин ракетних військ та артилерії. Зокрема, йому було продемонстровано дослідний зразок командирської машини старшого офіцера батареї, дослідний зразок командирської машини начальника штабу, дослідний зразок модернізованої БМ-21 «Верба/1»; ПТКР «Стугна-П» та «Корсар»; міномет М60-16 та інші зразки.

Президенту також було продемонстровано практичне виконання стрільб з ПТРК «Стугна-П» та «Корсар» та бойове застосування новітнього озброєння та військової техніки.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/vas-vidveli-vid-liniyi-rozmezhuvannya-ale-vi-mayete-buti-got-44274


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора